Добре Дошли!

Поздравявам ви с избора ви да влезете тук във владенията на Обединеният Земен Директорат.Надявам се престоя ви да е ползотворен и приятен.

Ваш Адмирал ДуГал!


Ученици

Адмирал DuGalle пожелава Честит Първи Учебен ден на всички който днес отново тръгват на училище.Пожелавам ви една ползотворна година а до това колко ще е приятна-само толкова колкото си я направите вие.

15 септември – ден на софтуерната свобода


На 15 септември в ж.к. Дружба феновете на отворения код ще представят пред широката общественост предимствата на свободния софтуер

В събота, 15 септември, феновете на свободния софтуер у нас и по целия свят ще отпразнуват Деня на софтуерната свобода '07. Това е най-голямото в света отбелязване на важността на прозрачните и стабилни технологични системи, каквито са софтуерните системи с отворен код, пише авторитетното Linux издание Linux Today. Групи от фенове в над 80 страни вече са организирали мероприятия за Деня на софтуерната свобода, чрез които да образоват широката общественост и да дадат повече гласност за свободния софтуер: какво представлява, как работи, каква е връзката му с въпроса за човешките права. Над 140 екипа по света са се регистрирали като участници в мероприятията.

Според съобщението на организаторите на честването в България, у нас ще бъдат представени форми на стандартни бизнес документи, които изискват XForms процесор (например браузър от тип Mozilla (като Firefox) с XForms разширения или IE с MozzIE plugin). Изходът от тези форми е отворения стандарт на OASIS , наречен Universal Business Language (UBL) версия 2.0. Ще бъдат демонстрирани XForms, XQuery и Exist (xml native database).

Честването на деня на софтуерната свобода ще се проведе в София, ж.к. Дружба 1, ул. "Илия Бешков" 12. Празненството е предвидено да започне в 11 часа.

В глобален мащаб инициативата е спонсорирана и подкрепена от компании като Canonical, DKUUG, Фондацията за свободен софтуер, Google, Mindtouch. Спонсор на мероприятието за България е Office 1 Superstore.




Няма коментари:


Съюзници на Директората 2:

Гласувайте тук ако ви харесва сайта

Bulgarian TOP012345

Търсене в този блог